Implantologie

Tratament prin Implanturi Dentare din Titan si Zirconiu

Metodele traditionale de inlocuire a dintilor lipsa sunt:Implant Dentar Implanturile dentare devin rapid tratamentul preferat pentru oricine cauta o metoda optima (comoda, estetica, neinvaziva) de a inlocui dintii lipsa. Rezultatele din ultimii ani precum si evolutia pozitiva si rapida a tehnicilor si tipurilor de implant il recomanda ca si tratament de electie atunci cand se doreste inlocuirea dintilor lipsa. In acest moment exista pe piata 2 tipuri de implant - implantul dentar din titan si implantul dentar din zirconiu.

Ce sunt implanturile dentare?

IMPLANTUL DENTAR este o radacina artificiala ancorata chirurgical in os pentru a sustine o coroana dentara sau o proteza. In cele mai multe cazuri, aceasta radacina artificiala este reprezentata de un surub din titan special, tratat pe suprafata sa cu substante capabile sa induca prinderea ferma in oasele maxilare. Pe parcursul catorva luni, suprafata surubului fuzioneaza cu osul dumneavoastra, formandu-se astfel o fundatie puternica pentru ancorarea unei coroane, punti sau proteze totale.

Implant Dentar

Inlocuirea unui singur dinte

In cazul pierderii unui dinte,solutia clasica de inlocuire a acestuia implica sacrificarea a doi dinti, de cele mai multe ori sanatosi.Experienta clinica ne arata ca, din pacate in aceasta situatie avem de-aface in cele mai multe cazuri cu adolescenti sau adulti tineri. Neprotezarea imediata a acestei situatii, din considerente mai mult sau mai putin obiective, conduce la resorbtie osoasa (topirea osului), dintii vecini inclinandu-se spre locul de unde s-a facut extractia, rezultand spatieri inestetice, dezechilibre ale muscaturii cu consecinte dezastruoase in timp pentru articulatia-temporo-mandibulara, dar si 'dezgoliri' ale radacinilor celor doi dinti. In cazul in care pacientul opteaza pentru inlocuirea dintelui prin implant dentar, acesta va fi inserat in os sub anestezie locala. Daca dintele este in regiunea frontala, in aceeasi sedinta pacientului i se va aplica si o coroana provizorie pentru a nu-l priva de aspectul fizionomic, coroana ce va fi inlocuita cu o coroana de portelan total fizionomica dupa perioada de osteointegrare.

Pacientul va avea o senzatie de confort total, fizionomia va fi perfecta, iar osul va fi mentinut pe pozitie in jurul implantului pentru tot restul vietii (sub punte, osul isi continua procesul de resorbtie acolo unde lipseste radacina).

Realizarea unei structuri de ancorare solide in os prezinta o multitudine de avantaje:Implant Dentar

Candidatul pentru implant dentar

Lipsa unuia sau a mai multor dinti va transforma in candidat pentru inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare. Numai un consult profesionist, condus de un specialist in implant dentar poate stabili daca dumneavoastra sunteti candidat sau nu pentru acest tip de tratament. Candidatul ideal pentru tratamentul prin implant dentar este pacientul care:Situatii ce contraindica tratamentul prin implant dentar:Metoda implantului cu forma de radacina naturala - concept contemporan unanim acceptat

Acestea se fixeaza in os in locul unde ar fi trebuit sa existe radacina naturala a dintelui printr-o procedura chirurgicala, sub anestezie locala in cele mai multe cazuri. Dezideratul este valabil atunci cand exista inaltime si latime suficienta din partea osului dumneavoastra. Cand conditiile locale nu corespund (os insuficient) se apeleaza la tehnici de adaugare de os sau la alte alternative chirurgicale capabile sa refaca tesuturile pierdute.

Odata cu inserarea in os a implantului dentar se asteapta o perioada care difera de la maxilar la mandibula si de la pacient la pacient. Aceasta fiind perioada in care osul se depune pe suprafata implantului, fixandul puternic si realizand fundatia solida pentru ancorarea unei coroane, punti sau proteze. Numarul de implanturi necesar este specific fiecarui caz in parte si el va fi stabilit de echipa de reabilitare (specialist implantolog, protetician, tehnician dentar).

Augmentarea de os pentru inserarea implantelor dentare

Plasarea unui implant dentar depinde direct de cantitatea si de calitatea osului pacientului. Daca osul dumneavoastra a suferit resorbtii excesive si implantul nu se incadreaza ca recomandare, nu trebuie sa va faceti griji. In ultimii ani, chirurgii au pus la punct numeroase tehnici de refacere a osului pierdut cu ajutorul diverselor tipuri de os substitut care sunt reprezentate de materiale artificiale care imita osul natural(de obicei fosfatul de calciu). Au ca scop stimularea organismului sa fabrice os acolo unde sunt plasate (in zonele cu defect).

Ce implica tratamentul prin implant dentar?

Se incepe printr-o examinare generala radiologica (radiografie panoramica) si/sau TOMOGRAFIE DENTARA cu ajutorul tomografului dentar. Procedura se desfasoara de obicei sub anestezie locala. Se practica o mica taietura in gingie, aceasta fiind data la o parte pentru a expune osul in care se va fora alveola unde se va insuruba implantul. Procedura se repeta in functie de numarul implantelor ce vor fi inserate (plasate) in os si totul se va termina cu o sutura (cusatura) a gingiei incizate.

Urmeaza perioada de vindecare in os a implantului ce variaza intre 3 si 6 luni, de obicei. Dupa aceasta perioada, se practica o mica incizie circulara in gingie in dreptul implantului, se ataseaza bontul protetic si pe baza amprentelor se confectioneaza coroana, puntea sau proteza, in functie de caz. Pe perioada vindecarii pacientul beneficiaza de o lucrare provizorie.

Procedura in sine pentru plasarea unui implant dentar poate varia intre 30 de minute si 4 ore, in functie de complexitatea cazului.

Postoperator

Majoritatea pacientilor operati declara ca procedura de extractie a dintilor si fenomenele postextractionale au fost mai suparatoare decat cele dupa inserarea implantelor datorita anestezicelor moderne, metodelor de operatie minimal invazive utilizate . In orice caz, discomfortul minim, atunci cand apare va fi stapanit cu ajutorul medicamentelor prescrise. E posibil ca acest mic disconfort sa fie localizat la nivelul gingiilor cusute. Igiena si controalele regulate constituie factori primordiali in vindecarea rapida si fara durere.

Implant Dentar

Complicatii ce pot aparea

In mod normal, vindecarea implantului se desfasoara fara fenomene zgomotoase. E bine totusi sa fiti informati si in ceea ce priveste eventualele complicatii.

Cat costa Implanturile Dentare? Care este pretul tratamentului complet prin Implant?

Este important sa se inteleaga toate elementele implicate in tratamentul cu implanturi dentare pentru a putea obtine un pret cat mai apropiat de cel real. De aceea, atunci cand vorbim despre un pret pentru implantul dentar este bine sa luam in calcul si:


PRETURI / TARIFE PRACTICATE / IMPLANTOLOGIE

Implant Dentium SuperLine (Coreea) 250 - 400 EURO
Implant MIS (Israel) 200 - 320 EURO
Elevare sinus maxilar abordare interna (include manopera, os, membrana) 600 EURO
Coroana ceramica pe suport metalic pe implant (include capa vindecare si bont protetic) 200 EURO
Coroana ceramica pe suport zirconiu pe implant (include capa vindecare si bont protetic) 300 EURO
Proteza mandibulara/maxilara pe implante (include sisteme speciale) 800 - 960 EURO
NOU- Augmentare de creasta alveolara cu os artificial folosind membrane PRF/hemiarcada 400 EURO

Protezarea mobila pe implanturi (overdenture)

Daca purtati o proteza mobila, stiti probabil cat de greu este sa mananci si sa vorbesti normal. Atunci cand se pierd dintii, osul maxilar incepe sa se resoarba (topeasca). In timp, acest lucru face ca proteza sa se miste si sa devina instabila. Mai rau chiar, la maxilar, sinusurile se dilata marindu-si volumul in detrimentul osului, iar la mandibula exista nervi care pot ajunge pe suprafata osului, sub proteza, masticatia devenind extrem de dureroasa in acest caz. Din fericire, multe din aceste situatii neplacute sunt rezolvate cu ajutorul doar a 2 sau 4 implanturi dentare (pentru fiecare arcada dentara), deci cu un buget redus din partea pacientului.

Dupa inserarea chirurgicala urmeaza perioada de osteointegrare (de vindecare a implantelor in os), perioada ce poate varia intre 3 si 6 luni in functie de caz, de arcada sau de individ. In aceasta perioada pacientul va purta o proteza provizorie sau chiar vechea proteza reparata.

Odata vindecate, implantele sunt solidarizate intre ele printr-o bara pentru a impiedica proteza sa se balanseze sau sa-si schimbe pozitia. In proteza, tehnicianul dentar va monta niste dispozitive minuscule dar rezistente (numite "calareti") care se vor clipsa pe bara fixand ferm proteza.

O alta varianta este reprezentata de sistemul bila - capsa, dar ceea ce este important e faptul ca pacientul poate folosi proteza ca si dintii naturali, indepartand-o doar in momentul igienizarii (care implica si igienizarea prin periaj a implanturilor).

Beneficiile aduse de implanturile dentare

Avantajul major al acestui sistem este ca el va prelua presiunea de pe os si de pe nervi. Implantele ajuta de asemenea si la stoparea pierderii de os, ce incepe o data cu caderea dintilor, impiedicand totodata degradarea articulatiilor temporo-mandibulare. Asigurand restaurarile dentare cu implanturi, pot aparea diferente uriase. Veti putea musca si manca normal, veti putea vorbi, rade si veti putea zambi din nou plini de incredere si fara retineri jenante.

Implant Dentar

Procedura de lifting de sinus

Sinusurile maxilare se afla in spatele obrajilor si deasupra dintilor superiori si posteriori (premolari si molari). In realitate, sinusurile sunt formate din doua componente: prima, este reprezentata de cavitati in osul cranian asemanatoare cu niste compartimente goale. A doua componenta este mucoasa sinuzala care „tapeteaza” peretii cavitatilor sinuzale si care arata ca un balon care se afla in acest spatiu gol. Acest balon se alipeste la peretii spatiului gol. Interiorul balonului este adevaratul sinus. Unele dintre radacinile dintilor naturali superiori se intind in sinusurile maxilare localizate in spatiul dintre balon si peretele osos. Atunci când se extrag acesti dinti superiori, sinusul maxilar si cavitatea alveolara sunt separate adesea doar de un perete subtire. Implanturile dentare au nevoie de os pentru a le mentine fixate. Atunci când peretele (osos) de sub sinus este foarte subtire, este imposibila introducerea implanturilor dentare. Chirurgul care realizeaza implantul dentar patrunde in sinus prin laterala maxilarului, deasupra locului unde au existat dintii superiori. Membrana sinusala (balonul) este apoi ridicata, iar osul donator este introdus in (spatiul dintre peretele osului si balon) planseul sinusului. Retineti ca planseul (osos) al sinusului este reprezentata de bolta maxilarului superior. Dupa câteva luni de vindecare, noul os devine parte componenta a maxilarului pacientului iar implanturile dentare pot fi introduse si fixate in acest os matur. Grefa de sinus face posibila, odata cu ridicarea membranei sinuzale, introducerea implanturilor dentare la multi pacienti cu aceasta problema.

In timp ce cu ani in urma nu exista nici o alta varianta in afara de purtarea protezelor mobile, acum putem proteza fix prin punti si coroane pe implanturi. Daca exista suficient os intre marginea maxilarului superior si partea inferioara a sinusului pentru fixarea adecvata a osului, augmentarile de sinus si introducerea implantului pot fi realizate uneori ca o singura procedura. Daca nu exista suficient os, augmentarea de sinus va trebuie sa fie realizata prima, apoi grefa va trebui sa se maturizeze câteva luni, in functie de tipul materialului de grefa utilizat. Dupa maturizarea grefei, pot fi pozitionate implanturile.

Implanturi Dentare / Plan tratament

Implanturile dentare sunt dispozitive asemanatoare unor suruburi, realizate din titan, material perfect biocompatibil ce permite osteointegrarea acestora.

Osteointegrarea reprezinta vindecarea osoasa de jur imprejurul implantului dupa inserarea acestuia. Implanturile se insereaza in osul maxilar sau mandibular, servind drept radacini artificiale pe care ulterior se vor realiza lucrarile protetice (dintii artificiali).- Consultatia pentru a determina planul de tratament, efectuarea unei radiografii panoramice, evaluarea dimensiunii osului.
- Daca volumul osului este insuficient, in cadru clinici, putem rezolva aceasta situatie prin tehnici de aditie osoasa.
- Operatia de inserare a implanturilor, presupune o interventie chirurgicala nedureroasa care se realizeaza cu anestezie locala.
- Dupa 10 zile de la operatie se scot firele de sutura.
- Perioada de vindecare completa a osului variaza intre 3 si 6 luni.
- Dupa vindecarea osului, se descopera capul implantului si se monteaza o capa de vindecare care are rolul de a permite vindecarea gingiei timp de 1 saptamana.
- Se monteaza bontul pe implant si se ia amprenta pentru lucrarea definitiva;
- Realizarea lucrarii definitive dureaza 2-3 saptamani in functie de complexitatea acesteia.

Implanturile se pot pune la orice varsta daca starea de sanatate a pacientului este buna si igiena dentara impecabila. In protetica implantologica dispensarizarea este obligatorie.

Controalele periodice se vor efectua:

- Verificarile ulterioarea se realizeaza la una, trei si sapte luni de la fixarea lucrarilor, apoi anual. Doar astfel, o restaurare protetica sprijinita pe implanturi poate functiona timp indelungat, evitandu-se o serie de complicatii ce pot surveni;

Afla mai multe pe www.implantgalati.ro »

•  tarife implantologie  •

Ai o problema stomatologica?

Ne poti contacta oricand prin:
telefon: +4 0740 176 768 / email: contact@carolreves.ro
sau puteti veni direct la adresa: str. Cluj nr. 13, bloc F, parter (zona IREG)

Pentru mai multe detalii de contact (harta, adresa facebook, etc.)
dati click pe butonul de mai jos!

Mergi pe pagina Contact
PROGRAMARE ONLINE